Sarajevo LibraryThe Wilson Promenade in SarajevoSarajevo by nightBoutique Bristol - Close to Baščaršija

Boutique Bristol - Aparthotel

Boutique Bristol Aparthotel Sarajevo se nalazi samo nekoliko minuta hoda od rijeke Miljacke i nedaleko od poslovnog dijela grada, ali i trgovačkih centara, tradicionalnih pabova, lokalnih i internacionalnih restorana, umjetničkih galerija i kulturno-historijskih znamenitosti glavnog grada. Boutique Bristol je odlično mjesto za poslovne ljude, kao i one koji se žele zabaviti.

Naš Aparthotel raspolaže sa 8 apartmana i 16 soba, na 4 sprata, sa liftom. U našoj ponudi su sobe za 1 ili 2 gosta, kao i apartmani koji primaju 3 osobe. Sve sobe i apartmani su klimatizirani i imaju „pametne“ televizore.

Naše sobe su savremeno i atraktivno dizajnirane i opremljene su duplim ili bračnim krevetima. Apartmani uključuju dodatnu opremu kao što su kuhinja, mikrovalna pećnica, roštilj i hladnjak.

Našim posjetiocima u apartmanima, kao izraz dobrodošlice, nudimo kafu, čaj, mineralnu vodu, ogrtač i papuče.

Kulturna ponuda Sarajeva

5. Ballet Fest Sarajevo (19-27 Septembar)

Balet Fest Sarajevo je sa svoja četiri izdanja, i petim koji će se desiti ove godine od 19. do 27. septembra, stasao u respektabilnu i prepoznatljivu manifestaciju čiji je prvobitni cilj – a to je popularizacija baletne umjetnosti – ispunjen u cjelosti. Za predstave koje se održavaju u sarajevskom Narodnom pozorištu nerijetko se traži karta više. Zvuk baletnih papučica na svjetlima obasjanoj pozornici u prepunoj sali Narodnog pozorišta, ta takozvana magija baleta izvođena od strane najvećih baletnih prvaka i prvih imena savremene baletne koreografije, su ono što publici na najbolji mogući način može upriličiti jedinstveni doživljaj baleta i baletne umjetnosti.
Balet je više od igre, on ujedinjuje radost pregnuća, balet je nadmetanje sa emotivnim i duhovnim životom.

Za više informacija, molimo posjetite web stranicu organizatora.

54. Internacionalni teatarski festival MESS (3-12 Oktobar)

Centralna tema 54. izdanja Internacionalnog teatarskog festivala MESS je "Budućnost prošlosti", a 25 predstava iz 18 država će ove godine vidjeti publika u Sarajevu, Zenici, Visokom i Goraždu. Festival će u Sarajevu otvoriti predstava „Front“ u režiji Luka Percevala, što će ujedno biti i prvi put da na MESS dolazi čuveni Thalia Teatar iz Njemačke. Od 11.09. počinje rezervacija ulaznica za festivalske programe.

Za više informacija, molimo posjetite web stranicu organizatora.

Jazz Fest Sarajevo (4-9 Novembar)

I ovogodišnji Jazz Fest Sarajevo ostaje vjeran svojoj programskoj tradiciji sa 15 koncerata – 15 stilskih različitih cjelina, uz učešće vrhunskih jazz muzičara iz Evrope i Amerike. Program Jazz Festa čine koncerti iznimno atraktivnih umjetnika i njihovih aktuelnih projekata poput Gregoryja Portera, Johna McLaughlina, Billa Frisella, Dianne Reeves, Avishai Cohen Trija, Ibrahima Maaloufa, Miroslava Tadića i braće Teofilović, Hakona Kornstada.

Za više informacija, molimo posjetite web stranicu organizatora.